Den något manliga trion som ska göra jobbet, förutom partiledaren Jimmie Åkesson, är partisekreterare Richard Jomshof, gruppledare Mattias Karlsson och kommunikationschefen Joakim Wallerstein.
 
Sverigedemokraterna har två stora mål till valet.
* Att bli Sveriges största parti.
* Att ta över rollen som folkrörelseparti från Socialdemokraterna.
– Vi är inte långt från första platsen och fajtas om att vara största parti, det gäller inte minst i LO-kollektivet där vi nu ser en snabbt tillväxt från kvinnliga medlemmar. Vi ökar också kraftigt bland väljare med utländsk bakgrund där vi ä tredje största partiet. Det är en helt ny situation i svensk politik, säger Richard Jomshof.
Han utvecklar:
–   Bland studenter har vi gått svagt, men i vär på väg upp och lockar fler kvinnor, inte minst med utländsk bakgrund.  
Att SD går starkt har Richard Jomshof en förklaring till:
– Vi är principfasta. Det är vår förtjänst att diskussionen om invandring och kriminalpolitik har breddats och vi uppfattas som originalet. Vi är inget maktparti som M eller S. Vi vill se förändring. Vi som parti är inget självändamål. Till skillnad från andra partier är vi ett ideologiskt parti.  Att vi nu ökar bland väjare som inte är arga unga män beror på att vi har byggt upp vår trovärdighet.
Mattias Karlsson välkomnar Socialdemokraternas besked att valrörelsen är en ”folkomröstning om välfärden”.
Han säger att partiet inte använder sig av fokusgrupper, men ändå har koll på hur det ska nåt ut till nya målgrupper och nämner särskilt:
* ”Kvinnor, inte minst inom LO-kollektivet”.
* Invandrarkvinnor.
* Innevånare i förorter.