Sverigedemokraterna petar en av sina toppkandidater en vecka före EU-valet. EU-kandidaten kallar det ”horribla anklagelser”.

Det är EU-parlamentarikern Kristina Winberg som har hamnat i onåd hos Sverigedemokraternas partiledning.

”Tyvärr har Winberg i stället valt att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelsen. Hon har också vägrat att anpassa sig till partiets kommunikationsstrategi”, skriver Sverigedemokraterna i ett utskick.

Och vidare:

”Nyligen upptäcktes också belägg för att Winberg inte längre känner någon som helst lojalitet med partiet. Hon har inte minst uttryckt sig hotfullt i förhållande till partiet samt agerat i det dolda för att skada partiets anseende och där hon konspirerat för att smutskasta partikamrater med hjälp av media.”

I dag har SDs verkställande utskott beslutat att ”Winberg inte längre har partiets förtroende samt att hon skall avstängas från sitt medlemskap i partiet”.

SD ska nu skicka en begäran till valmyndigheten om att stryka Kristina Winbergs kandidatur.

Kristina Winberg skriver på Facebook:

”Jag mår av förklarliga anledningar inte jättebra just nu då det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig. Jag kommer inom kort bemöta de horribla anklagelser som riktats mot mig. Tack ännu en gång för allt stöd ni visat mig.”