Ardalan Shekarabis pressekreterare Peter Skeppström berättar:
 
– Vi träffades en kort stund idag för att diskutera formerna och tidpunkten. Det var lite svårare än vi trodde att hitta en passande tid. Vi hade ett bra samtal och nu finns ett antal datum på bordet.
Ni för samtal om hur ni ska samarbeta kring arrangemang med Sverigedemokraterna. Har ni förändrat er inställning till Sverigedemokraterna?
– Nej, det här handlar om att göra upp det logistiska. Om vi har sagt att vi vill ha mötet, måste vi göra upp om detaljerna. Det görs på tjänstemannanivå i våra respektive organisationer.
Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein var med på mötet. Han tolkar samtalen med S på ett annat sätt.
– Det är en milstolpe för oss att de öppet vill prata med oss om aktiviteter vi gör ihop. Som jag förstod det, var det inte omöjligt att det kunde bli fler arrangemang. De verkar gilla att samarbeta med oss, och vi vill prata med dem. Det är också bra för väljarna som vill komma och lyssna på oss.
Allt tyder på att debatten hålls i Bromölla den 30 september, som Jimmie Åkesson föreslog. Tidpunkten är dock inte helt gjuten i sten. Men det lutar åt klockan 11.

Ardalan Shekarabi hade som krav att det skulle finnas byggnadsarbetare på plats. Ordnar ni det?
– Det finns en stor byggarbetsplats i Bromölla. Så finns Ifö-verken intill med industriarbetare. Men vi kan inte tvinga någon att komma, säger Joakim Wallerstein.

Kanske kan ni bjuda in utstationerade byggarbetare?
– Det vore ju intressant. Men nu ska vi ha en bra nivå på debatten.
Socialdemokraterna anser att kollektiv(liknande) avtal i offentliga upphandlingar stärker svenska arbetare. Sverigedemokraterna anser att de svenska arbetarna riskerar att konkurreras ut av utländska bolag som inte behöver ha kollektivavtal.