Det är den tidigare Springtime-konsulten Johan Hedberg, som idag driver bloggen Matgeek, som ligger bakom kampanjen. I ett långt Youtube-klipp, medan han traskar i skogen, uppmanar Johan Hedberg till bojkott av Saltå Kvarns produkter. Detta för att företaget ägs av antroposofer som inte vaccinerar sina barn. Klippet har fått spridning i de sociala medierna, och Saltå Kvarns vd Johan Ununger, har inte undgått uppmärksamheten.
 
– Det tråkiga är att det inte är sant. Och det vet de ju om, säger Johan Ununger till Dagens Opinion, och utvecklar:
– De säger att våra ägare är antroposofer och så slirar de mycket på det.  Det är sant att vi ägs av Vidarstiftelsen, som även driver
Vidarkliniken, men de driver ingen antivaccinationskampanj. Så det är väldigt svårt att bemöta.
Vidarstiftelsen arbetar med att ”stödja antroposofiskt inspirerade verksamheter” och det tycks Matgeek ha tagit fasta på. Johan Ununger ger uttryck för att Saltå Kvarn är utsatta för en guilt by association-kampanj.
– Det kompliceras av att det finns människor som väntar med att vaccinera sina barn. Det kan vara antroposofer som bor i Järna, men alla är inte det. Sedan är inte antroposofer en homogen grupp men än vad alla AIKare i Solna är. Vi kan inte ta ansvar för alla människor i Järna. Vi säljer mat och nu måste jag prata om något jag inte är specialist på.
 
Dagens Opinion har sökt Matgeek som har lovat att återkomma med kommentarer. 
Johan Ununger, säger att han har varit i kontakt med Matgeek, men inte vunnit något gehör.
– Det är väl bara kul att sparka på dem som bor i Järna, jag vet inte varför de är så fördomsfulla.