Den 1 juli, på Idrottens dag, klockan 12.00 på Paviljongsplan i Visby spelar lokala Special Olympics-klubben FC Gute med ett gäng svenska politiker.
 
– I år har vi en jättefin skara deltagare, flera än förra året. Intresset har varit jättestort från politiker, från båda blocken. Förra året var det 6 eller 7 medverkande och i år är det redan 13 stycken som har anmält sig. Vi hoppas på att många kommer och hejar och att media kommer vara på plats, säger Daniel Harju, konsult på Angselius Rönn.
 
Syftet med uppvisningsmatchen är att visa hur viktigt det är att alla har möjlighet att idrotta. Special Olympics arbetar för att alla ungdomar med en utvecklingsstörning ska ha möjlighet sporta och känna på lyckan och det välmående som idrott kan ge.
 
Eventet marknadsförs med Special Olympics egna kanaler; sajt, Facebook, Twitter. Angselius Rönn tar dessutom kontakt med Expressen och Aftonbladet inför matchen och Daniel Harju hoppas på att även Tv4 och SVT kommer att vara intresserade.
 
– Det brukar bli bra tv, säger han.
 
Hur gör ni för att håva in politiker till matchen?
– I år har vi fördelen att det inte valår, det gör det lättare att få in toppolitikerna. Vi skickar ut en inbjudan och sedan gör vi uppföljning på det. När en politiker har tackat jag brukar vi Twittra om det och uttrycka glädjen över deltagandet. Då kan det vara så att politiker från andra partier nappar, ingen vill ju vara sämre än någon annan.
 
De politiker som deltar är:
Anders Ygeman, Inrikesminister
Gustav Fridolin, Utbildningsminister
Mikael Damberg, Närings- innovationsminister
Ibrahim Baylan, Energiminister
Jenny Petersson, Moderaterna, riksdagsledamot
Annika Hirvonen, Miljöpartiet, riksdagsledamot
Rasmus Ling, Miljöpartiet, riksdagsledamot
Ibrahim Baylan, Energiminister
Emma Henriksson, Kristdemokraterna, gruppledare
Said Abdu, Folkpartiet, riksdagsledamot
Daniel Riazat, Vänsterpartiet, riksdagsledamot
Rossana Dinamarca, Vänsterpartiet, riksdagsledamot
Alexandra Völker, Socialdemokraterna, riksdagsledamot
Jakob Forssmed, Kristdemokraterna, vice gruppledare
 
Matchen är unified – en spelform där personer med en utvecklingsstörning ingår i mixade lag med en partner, en person utan utvecklingsstörning.