Moderaterna mönstrar flera toppoltiker. Partiets HBTQ-politiska talesperson Filippa Reinfeldt ska under torsdagen delta i panelsamtal och hon kommer även att delta i lördagens Pride-parad tillsammans med partiledaren Ulf Kristersson. Partiets finansministerkandidat Elisabeth Svantesson deltar i paraden i hemstaden Örebro.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar deltar i både Pride-paraden liksom RFSLs partiledardebatt. Partiets HBTQ-talesperson Malin Björk deltar i seminarier och Jonas Lindberg i Region Stockholm deltar i en talkshow.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson deltar i Pride-paraden samt partiledardebatten.

Socialdemokraterna mönstrar till paraden partiledaren Magdalena Andersson, partisekreteraren Tobias Baudin, HBT-Socialdemokraters ordförande Daniel Andersson samt SSUs ordförande Lisa Nåbo och plus flera statsråd, bland annat energiminister Khashayar Farmanbar, Ann Linde, utrikesminister, Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister, Eva Nordmark, arbetsmarknads- och jämställdhetsminister, Annika Strandhäll, miljö- och klimatminister, Lina Axelsson Kihlblom, skolminister, Johan Danielsson, bostadsminister, Matilda Ernkrans, biståndsminister och Jeanette Gustafsdotter, kulturminister.

Lina Axelsson Kihlblom, Jeanette Gustafsdotter och Ann Linde deltar i olika seminarier.

Dock kommer Magdalena Andersson, som opinionen kritisterar för att ducka debatter inför valet, inte att delta i partiledardebatten, vilket inte har hänt sedan Göran Persson var statsminister.

Martin Persson, pressekreterare (s) berättar:

”Socialdemokraterna erbjöd i maj deltagande av partisekreterare Tobias Baudin men arrangören meddelade att det inte går att ersätta vår partiordförande. Det är såklart beklagligt att det kommer stå en tom stol under en så viktig debatt”.

Och vidare:

”Magdalena Andersson ser mycket fram emot att delta i Prideparaden och som socialdemokrat står hon upp för hbtqi-personers rättigheter varje dag. Hon har sedan länge ett åtagande och är därmed tyvärr förhindrar att delta i debatten under Stockholm Pride”.

SDs partiledare Jimmie Åkesson är åter ej inbjuden till partiledardebatten och partiet deltar heller inte i paraden, men ”kommer att ha företrädare på plats”.

mer info kan komma