Det är Cesar Vargas Iglesias som går till LRF och ett jobb som politisk strateg. Han har en bakgrund som konsult på kommunikationsbyrån Narva och kampanjer som ”Om jag vore socialminister”, men jobbade senast som politisk rådgivare i trafikutskottet och allra senast som rådgivare för lantbruksminister (s) Anna-Caren Sätherberg.

”Ser fram emot att fortsätta arbeta med de frågor som jag har tidigare arbetat med och fortsättningsvis bidra till att stärka förutsättningarna för det svenska skogs- och jordbruket och en starkare livsmedelsberedskap”, skriver Cesar Vargas Iglesias på Linkedin.

För Dagens Opinion berättar han:

”I höstas blev jag blev kontaktad av ett rekryteringsföretag och fick informationen om att LRF sökte någon med bred kompetens som kan utveckla strategi- och opinionsarbetet. Då jag tidigare har arbetat inom både riksdag- och regeringskansli samt med opinionsbildning tyckte jag att tjänsten lät intressant. Jag är glad att vi efter samtal landande i att det skulle vara spännande att arbeta ihop”.

Vad ska du åstadkomma?
”Jag ingår i en nybildad enhet där jag kommer att arbeta med LRFs övergripande strategi och samordning av det näringspolitiska arbetet och samhällskontakter. Frågorna ligger mig varmt om hjärtat och jag motiveras av att LRF befinner sig i ett spännande läge där skogs-och jordbrukets roll blir allt viktigare utifrån ett beredskapsperspektiv”.

Vad får du för lön?
”Det är mellan mig och min arbetsgivare, men jag är nöjd”.