– Jag började förra veckan. Jag ska jobba med framförallt kunder inom offentliga sektorn och utbildning, säger hon.

De senaste 5 åren jobbade Elizabeth Walentin som ansvarig för utbildningar på byrån JG Communication. Hon kommer från USA där hon har jobbat med politiska kampanjer för Obamas och Howard Dean.

– Strandberg Haage har en jättespännande inriktning som påminner mycket om det jag jobba med förut med politiska kampanjer. Jag hade varit rätt länge på JG så det var dags att ta nästa steg.

Elizabeth Walentin fortsätter:

– Vi jobbar med strategisk kommunikation som i kampanjer. Bland mina kunder kommer att finnas kunder Riksbanken, Sida och även några corporate kunder som American Express och Clarion Hotels.

Elizabeth Walentin jobbade i valrörelsen med de rödgrönas valcenter på Sveavägen i Stockholm.

Varför vann inte de rödgröna valet?
– Det beror säkert på fler faktorer. Men vi lyckades inte fånga ett budskap som skapade en folkrörelse. Vi lyckade helt enkelt inte få in Obama-rörelsen i Sverige.

Varför inte?
– Svårt att säga. Det är en annan tid och plats. Det beror på vilka specifika frågor som dyker upp. Obama var först med sociala medier så det nytt och spännande då.

Vad får du för lön?
– Ett snäpp bättre. Men framförallt blir det roligare att jobba med frågorna jag brinner för och kan tillämpa mina kampanjmetoder.