Public affairs-byrån Rud Pedersen starker personalstyrkan med fem nya medarbetare.

här är Rud Pedersens nya rekryteringar
*
Mikael T Eriksson, senast kommunstyrelsens ordförande för Moderaterna i Sundbyberg och tidigare talskrivare åt Fredrik Reinfeldt.

* Fredrik Lundgren, senast hälso- och sjukvårdslandstingsråd för Liberalerna i Landstinget Sörmland, tidigare Kommunalråd i Strängnäs 2010–2014.

* Ulrika Vintmyr, senast hälsoexpert i Bryssel, på Socialdepartementet och för Danske Regioner.

* Sara Hamrin, kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i riksdagen och har tidigare jobbat som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Sigtuna.

* Anders Åkesson, tidigare regionråd för Miljöpartiet i Skåne.

Samtliga ska jobba vid Stockholmskontoret, berättar Rud Pedersens operativa chef Patrik Forslund:

– Man kan säga att vi har tre som går in dedikerat i vårt hälsoteam, Anders, Fredrik och Ulrika. Micke (Mikael) kommer direkt från Sundbyberg och har ett stort och aktuellt nätverk i Kommunstockholm som är en marknad där vi kan bredda oss och ta en position. Sara är superkompeten och vi är glada att hon vill jobba hos oss, vi är alltid ut efter unga och duktiga personer.

Rud Pedersen har även tappat två konsulter, Charlotte Broberg, är nytt fastighets- och servicelandstingsråd Region Stockholm (m) och Martin Andreasson som var affärsområdeschef för Healthcare, men nu har fått jobb i hemkommunen Halden i Norge.