Detta efter förra veckans beslut i riksdagsstyrelsen. Då bestämdes, utan reservationer, att tidningen ska säljas i höst eller, om inte rätt köpare dyker upp, läggas ner. Tidningen hade under 2012 prenumerationsintäkter på 3,7 miljoner kronor och en annonsförsäljning på 800 000 kronor. Dock gick tidningen med 4,4 miljoner i förlust, kostnader som fick täckas av riksdagen.
 
Ewa Thalen Finné (m) var med och fattade beslutet om Riksdag & Department. Hon berättar:
 
– Tidningen går inte runt och den kostar pengar och dess framtid har utretts under många år. Efter det har några anmält intresse för att köpa tidningen. Då får vi gå vidare och se vad det finns för värde i det, säger hon.
 
Uppdraget att förmedla förvaltningstryck på ett begripigt sätt, vem ska sköta det om tidningen läggs ner?
– Det kommer att skötas av infoavdelningen på riksdagen som får bygga ut infosidan.
 
Ewa Thalen Finné säger att det finns "flera olika" intressenter, men vill inte berätta vilka de är eller vilka prisnivåer som diskuteras.

– Det får framtiden utvisa. Vi söker nu en seriös och långsiktig aktör.
 

Riksdag & Departements chefredaktör Mattias Croneborg säger att han är "försiktigt optimistisk".
 
– Det är bra att man tittar efter en ny ägare. Tidningen kan utvecklas bättre med någon som har ambitiösa medietankar, det har inte riksdagen haft. Deras kärnverksamhet är inte att ge ut tidningar.
 
Samtidigt hotas tidningen att läggas ner, om försäljningen inte lyckas.
 
– Det finns ett skräckscenario. Det ser ut som om man ställer ganska högra krav på den som ska ta över verksamheten. Men det vore otroligt dumt att lägga ner tidningen bara för att man inte kan komma överens med en ny ägare. Då ska vi ingå i Riksdagen.se. Det är riktigt illa.