Det är Johan Såthe chefredaktör som blir chefredaktör för Realtid.se. Han fick lämna när Resumé när konceptchefen Fredrik Svedjetun tog över på reklamtidningen.

Hur gick det till?

– Jag slutade på Resumé i mars och en ganska kort tid därefter blev jag kontaktad av Jonas Wiwen-Nilsson (Realtids vd) och en rekryteringsbyrå. Därefter har vi haft kontakt och kom till slut överens.

Vad ska du åstadkomma?
– Man har ju inte haft en en chefredaktör på ett tag och mitt jobb blir att få tidningen att utvecklas helt enkelt. Det jag gjorde på Resumé: få ordning på branschbevakningen och affärsutveckla. Jag tycker att man gör det mycket bra redan och mina erfarenheter från Resumé och Affärsvärlden kan komma väl till pass.

Kommer du att närma dig Resumé?
– Nej, vi kommer att bevaka finans och juristbranschen. Resumé bevakar reklam och medier. Möjligen kan vi överlappa vår bevakning någon gång. Jag tror inte Resumé närmar sig Realtid.

Kort innan du slutade var du inblandad i en kontroversiell publicering om Staffan Erfors, som du nu efterträder som chefredaktör på Realtid. Några tankar kring det?

– Nej det har jag inte tänkt på. Så kan det vara i arbetslivet.

Vad får du för lön?
– Jag får en bra lön.