Regeringskansliet har ute en platsannons där de söker webb-tv-redaktör och webbredaktör till Information Rosenbads redaktion, som omfattar både den interna och externa informationen på regeringen.se.
 
– Vi lägger ut korta webb-filmer mer idag än för några år sedan. Vi måste anpassa oss till dagens mediekommunikationsvärld och de medievanor webbesökarna är vana vid idag, och därför kompletterar vi löpande text med korta webb-tv-inslag, säger Regeringskansliets pressinformatör Malin Modh.
 
Information Rosenbads redaktion hade för ett år sedan en person med titeln webb-tv-redaktör, men att den personen för ett år sedan gick vidare till en annan tjänst på UD.
 
– Anledningen till att det dröjt så länge till vi har gått ut med den här annonsen externt är att vi har haft anställningsstopp. Vi är inte fler på enheten rent numerärt än förut, men det kan hända att vi kommer att börja göra mer webb-tv i och med den här tjänsten. Vi har redan i dagsläget tre personer som jobbar med webb-tv.
 
Hur förhåller ni er till regeringens kommunikationsoffensiv?
 
– Vi är helt opolitiska och vårt uppdrag är att informera om regeringens politik och regeringskansliets verksamhet på ett sakligt och informativt sätt. Arbetet går till på så sätt att vi samverkar med departementens informatörer och informationsenheter, dels om det som händer internt, men också det som vi informerar om externt.
 
Hon säger att antalet som arbetar med regeringen.se varierar från två personer och uppåt, beroende på vad som händer i omvärlden.
 
– Då det händer många saker samtidigt, eller stora händelser som till exempel katastrofen i Japan, utökar vi redaktionen med personal från övriga enheten.
 
Therese Johansson