SAKER MAN SER. Vad gör en ärrad redaktör som går i pension? En del skriver sina memoarer som får är intresserade av. Andra försöker intala sig att det är kul att spela golf. Men det går också att göra som Mats Edman (bland annat Veckans Affärer, E24, Finans Vision och Dagens Samhälle) och Anders Andersson (bland annat Privat affärer och Driva Eget).  De har valt kameran i stället för golfklubba, boule-klot och andra pensionärsutensilier.
Just nu ställer det ut tillsammans på Galleri Rääf på Hornsgatan i Stockholm. Som affärsjournalister försöker de sälja sina verk. Mats Edmans affärsidé är att sälja personporträtt, dels i sin grundform. Men det går också att få en ”augmented reality”-version med valfria pålägg på grundbilden.
Bland de utställda motiven återfinns personer som näringslivets medieganskaren Mats Olin och Lärarnas Riksförbunds mediestrateg Zoran Alagic.
Anders Andersson har specialiserat sig på att porträttera andra typer av djur, mest landbaserade djur i Afrika och på Arktis.  Han verkar lite mer driven i affärerna än Mats Edman och har biffat upp med säljmaterial och promotionfilm.
Särskilt stolt är han över att ha sålt en bild på en näsapa skivbolaget Inre, som skulle använda bilden till ett skivomslag för artisten Lars-Olof Ståle Johansson från The Cardigans, som anses ha vissa likheter med denna apa. Anders Andersson ser också fram emot ett besök från Bonniers konstklubb och att få med en bild i klubbens lotteri till beskådan för tidigare journalistkollegor.