Efter tio år på byrån varav sex år i ledningsroll har Primes vd Therese Bohlin sagt upp sig. En efterträdare är ordnad.

 – Jag avgår som vd på Prime. Det är dags att riva av plåstret och ta ett nytt kliv, säger hon.

Hon slutar i november för att kunna lämna över till efterträdaren Malin Severin, som idag är vice vd på Primes systerbyrå United Minds.

 – Det är fullkomligt lysande att låta Malin leda Prime Weber Shandwick. Hon har jobbat på företaget i ledande befattningar i tio år och utvecklat flera av de viktigaste erbjudandena som offentlig sektor och förändringskommunikation.

Malin Severin tar över som vd 1 augusti.

Har corona-pandemin spelat in för beslutet?

 – Den kan man inte fjärma sig från men har inte påverkat.  När jag klev på vd-rollen för  Prime hade Weber Shandwick köpt byrån. Prime var i ett avgörande läge. Nu är byrån konsoliderad och satt i en internationell kontext och det är jag otroligt stolt över.  Jag har fullföljt mitt uppdrag och känner mig klar, säger Therese Bohlin.

Du har nyss skrivit på ett bokslut för 2020. Har det något med din avgång att göra?
 – Weber Shandwick har gått bättre än marknaden. Och det har gått bra för oss (Prime). Det finns en tydlig strategi och Prime står starkt framåt. De senaste tre åren har vi ökat marginalerna för varje år. Det visar vilket värde vi skapar för kunderna.

Vad tänker du dig framöver?
  – Det finns otroligt mycket spännande att ta sig för. Troligen blir det utanför kommunikationsbranschen. Jag har jobbat i den i 20 år. Det finns mycket annat spännande att jobba med, säger Therese Bohlin och ber om att få lägga till:

 – Prime är världens bästa byrå och har lett utvecklingen som ingen annan byrå. Jag är otroligt stolt över att ha fått förtroendet att få leda byrån. Kreativiteten och kraften jag upplevt här de senaste tio åren kommer jag att bära med mig livet ut.