UPPDATERAD. Kommunikationsbyrån Prime har under morgonen på ett stormöte varslat 25 medarbetare. Byrån genomför även en omorganisation.

Prime har tidigare infört korttidspermitteringar på 20 procent till följd av corona-krisen. Men nu har även 25 medarbetare varslats. Varslen ska gälla främst inom produktion och public affairs. Prime införlivar affärsområdet public affairs med hållbarhet.

Primes vd Therese Bohlin bekräftar uppgifterna om varslen, när Dagens Opinion når henne.

Hon berättar att det finns flera anledningar till varslen.

– Vi har sedan december planerat för en omorganisation för att möta en redan stundande lågkonjunktur. Men våra ägare (Weber Shandwick) har också fattat beslut om att göra globala neddragningar.

Hon berättar mer om omorganisationen:

– Omorganisationen innebär att studion reduceras. Public affairs kommer att fokusera på senior rådgivning och ingå i hållbarhet. Vi har under de senaste åren sett en ökad efterfrågan på hållbarhetsrådgivning och att det spiller över på public affairs.

Prime kommer att inleda samtal med de varslade, som kommer att få ett erbjudande.

– Vi hoppas att varslet ska lösas på frivillig väg och vi kommer att erbjuda ett avgångsvederlag.

Hur är läget för byrån?
 – Jag känner mig trygg i vår affär, ekonomi och i vad vi levererar till våra kunder. Vi har dock en obalans i uppdragen som innebär att vi inte kan korttidspermittera på en högra nivå vilket annars hade var en lösning, säger Therese Bohlin.

 

mer info kommer