Festivalen har i år haft en del ekonomiska bekymmer, efter att ha dragit på sig för stora kostnader och fått lägre intäkter än räknat. Därför har de inte kunnat betala sina räkningar.
– Det har varit en del uppmärksamhet kring oss, bland annat i Svenska Dagbladet. Nu har en diskussion kommit till om att vi borde kasta in handduken, och vi ville ge en berättelse kring varför vi kämpar och varför det är viktigt, säger Stockholm Prides styrelseordförande Pär Wiktorsson.
 
Och krishanteringen stavas pressmeddelande. Med hjälp av Taste PRs Marianne Djudic, som volontärarbetar för Pride, skickades ett långt brev ut imorse, där styrelsen förklarar varför de inte kan ”kasta in handduken” samtidigt som de vädjar till uppslutning bakom festivalen.
 
Vad händer härnäst?
– Vi fortsätter arbetet, och ska fortsätta samtalen med våra leverantörer och hoppas att vi kommer överens. Vi gör allt vi kan för att betala så mycket av våra räkningar som möjligt, och det är en viktig del i varför vi inte kastar in handduiken. Sedan vill vi också skapa bra förutsättningar för festivalen nästa år, säger Pär Wiktorsson.
 
Ardalan Samimi