Dan Svanell tog över som presschef för Socialdemokraterna i början av april. Sedan dess har han mest ägnat sig åt att bygga upp den nya pressavdelningen och rekrytera folk, men känner sig nöjd med Socialdemokraternas förekommande i meida.
– Det har ju varit mycket fokus på Socialdemokraterna den senaste tiden i en rad viktiga frågor. Eftersom vi har en minoritetsregering läggs ju fokus på oppositionen och landets största parti. Så jag är nöjd.
 
Att även kritiska röster kommer fram, får man ta, säger han.
– Jag har ju varit med så länge och har lärt mig att det både blir ris och ros och att vissa är mindre positiva och andra inte, men so far so good.
 
Hur tycker du att Håkan Juholt kommit ut i medierna?
– Det har ju varit ett väldigt intresse kring honom i och med att han är ny partiledare och det är ju positivt för oss. Han är ju vår ledande företrädare.
 
Hans senaste framträdande i Agenda blev ju kritiserat.
– Jag har bara sett en kritisk röst och det var Johan Croneman, tv-krönikör i DN, och så brukar det ju vara när borgerliga tidningar tycker till. Jag delar i alla fall inte hans uppfattning.
 
Dan Svanell förstår inte kritiken i att Håkan Juholt var otydlig under intervjun.
– Nej, det håller jag inte med om. Jag tyckte att han gjorde lyckade intervjuer både i Agenda och P1s lördagsintervju. Det är en person som kritiserat honom och det är inget konstigt.
 
Hur rustar ni honom för framtida tv-intervjuer?
– Han har varit med länge och är mer rustad än många andra, Men det är klart att vi pratar med honom och förbereder honom inför olika intervjuer, men det är mest hans stab som gör det. Jag gör annars inget speciellt.
 
Håkan Juholt jämförde tidigare i vårlobbyister med tandvärk, ett nödvändigt ont.
Dan Svanell kommer närmast från pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson, där han var lobbyist.
Hur är det att jobba med en chef som har den inställningen om lobbyister?
– Hade han haft den inställningen om mig hade han aldrig rekryterat mig.