HETAST. Moderata politiker, epidemi-experter fortsätter att dominera Bumblewings och Dagens Opinions lista över opinionsbildare som väcker mest reaktioner på Twitter.

I topp hamnar som vanligt klimataktivisten Greta Thunberg, som dock minskade med 55 procent till för henne måttliga 99 419 reaktioner, 24 854 per inlägg. Hon har haft det mer motigt med sin opinionsbildning och får referera mycket till corona-krisen i stället för hemmaplan som ju är klimatkrisen.

M-ledamoten Hanif Bali ligger stabilt på andra platsen med 21 249 reaktioner, ned 20 procent.

Hans partikollega Richard Herrey ökade däremot med 72 procent till 20 946. Under söndagen 21 maj hade han en skarp ordväxling på Twitter med Jonas Sjöstedt, där han undrade om V-ledaren hade ” tagit avstånd ifrån AFA och attacken mot Irene Svenonius än?”.

Mest reaktioner väckte dock Richard Herrey med följande inlägg:

”Det är riktigt märkligt att statsministern medvetet låter en tjänsteman på FHM fronta för så mycket i denna kris. Det är inte lämpligt eller rättvist mot Anders Tegnell. Löfven är statsminister och den som ska svara för de beslut som tas i denna kris”.

Jonas Sjöstedt kom upp i nästan lika många reaktioner som Richard Herrey, 20 216.  Mest reaktioner väckte hans svar till Richard Herrey:

”Har du slutat slå din fru? Kvinnomisshandel är ett enormt problem och jag har inte sett dig ta avstånd från det idag”.

mer om Bumblewings listor