Elle-galan är prestigefylld och det anses i vissa kretsar som högst meriterande att bli inbjuden. Under många år eventkonsulten Micael Bindefeld byggt upp galans status, men i år skötte Lili Assefa uppdraget.

Flera tunga politiker var på plats. Andra fick inte komma, det gäller till exempel paret Annika Strandhäll och Ibrahim Baylan.

KD-ebba Busch var inbjuden, men fick till slut inte komma. Detta efter hennes uttalande i Ekots lördagsintervju 22 april 2022 då hon sa:

”Vi har minst 100 skadade poliser och den stora frågan som borde ställas är; Varför har vi inte minst 100 skadade islamister, 100 skadade kriminella, 100 skadade upprorsmakare?”

Uttalandet skapade en storm i sociala medier. Och Elle drog tillbaka inbjudan. När det senare visade sig att Elle-galan skulle ledas av Kakan Hermansson, tände det till hos opinionsbildare till höger då hon i ett inlägg på twitter år 2016 skrev ett inlägg där hon anklagade polisen för att skydda nazister och hon skrev också ACAB, all cops are bastard. Detta bad hon dock om ursäkt för 2016.

Men hos debattörerna på Twitter tycks hon inte helt förlåten.

”Kakan Hermansson. Hånar mördade poliser. Inte bara välkommen på Elle-galan. Hon leder den”, skriver KDs policyansvariga Johan Ingerö på Twitter.

M-ledamoten Lars Beckman skriver:

”Varför väljer Åhlens att annonsera hos @ellesverige när de bojkottar borgerliga partiledare? Vill de inte att vi som röstar borgerligt ska handla på Åhlens? Vore bra med ett klargörande. #svpol #ellegalan”

Flera twittrare säger att de ska säga upp sina prenumerationer på Tidningen Elle, som ges ut av Aller Media.

Dagens Opinion söker Aller Media för mer info