Den politiska dramathrillern Den inre cirkeln är nominerad till Nordisk Film & TV Fond Prize för Bästa manus till tv-serie på Göteborg Film Festival 2019. Manuset bygger på pr-proffset Per Schlingmanns bok I maktens öga. Han tycker att han lär sig mycket som kommunikatör av att jobba med rörlig bild.

När Dagens Opinion pratar med Per Schlingmann har han just fått höra om nomineringen.

– Det är väldigt kul. Och att jobba med rörlig bild är ett lärorikt sätt att bli en ännu bättre kommunikatör genom gestaltning och dramaturgi.

Är det inte tvärtom att du som kommunikatör kan hjälpa till att göra gestaltningen bättre?
– Absolut. Det är ömsesidigt. Men jag känner att jag lär mig mycket. När det är välgjort, har den rörliga bilden en enorm kraft, säger Per Schlingmann och berättar vidare:

– Vi gjorde en omslagsbild och korta rörliga sekvenser att använda i marknadskommunikationen. Då märker man att man på fem sekunder kan skapa väldigt mycket känslor med rörlig bild.

Per Schlingmann  sitter även i styrelsen för Svenska Filminstitutet och kan följa utvecklingen av rörlig bild på nära håll.

– Det är väldigt intressant att se hur streamingtjänsterna kapslar in tittarna och hur mycket nya streamingpengar som hamnar i streaming-fönstret medan bio-fönstret kämpar.

Var kommer pengarna från?
– Från streamingtjänsterna, men det kan vara andra affärsmodeller som att om man är med i Amazon Prime så får man gratis frakt av varor man köper.

Den inre cirkeln får premiär den 22 mars på Viaplay.