En av Sverigedemokraternas trotjänare och profiler, Paula Bieler, lämnar riksdagen.  Hon gillade inte det politiska spelet.

I höstas lämnade hon partistyrelsen.  Idag skriver hon på Facebook.

”Jag började gå i otakt med partiet, samtidigt som jag inte heller kunde bejaka min egen takt. Den känslan har tyvärr inte avtagit, tvärtom”.

Och vidare:

”Jag älskar det konstruktiva samtalet. Sökandet efter lösningar på svåra problem. Strävan efter ett bättre samhälle är inte bara något som lockar, det är – alltjämt – en förpliktelse. Men jag avskyr det politiska spelet”.

Och att ”riksdagen inte är den plats där jag på bästa sätt kan verka”.

Paula Bieler är också kritisk till det svenska statsskicket:

”Dessutom tror jag att stora förändringar behövs i riksdagens arbetssätt och granskningen därav, så att ledamöternas personliga mandat stärks med både friare röster och större ansvar. Sverige förtjänar i min mening betydligt bättre politisk styre, sett till både form och innehåll, än det som står till buds idag. För tillfället orkar jag inte försöka ändra på det inifrån”.

Hon antyder också att hon som SD-ledamot fått agera röstboskap.

”Jag kan inte sitta och bara vara en knapptryckare. Jag behöver fatta mina egna beslut, i frågor jag satt mig in och landat i, där mitt samvete och mina avvägningar avgjort var jag står”.

I en annan del av vågskålen för beslutet ligger att Paula Bieler inte fick ledigt för att gifta sig och åka å bröllopsresa.

”Efter att ha landat i att jag vill och behöver lämna har det dock blivit allt svårare att fokusera på arbetet och i samband med att min ansökan om ledighet för bröllop och efterföljande smekmånad röstades ner avgjordes slutligt tidpunkten”.

Efter smekmånaden ska hon återuppta sina studier i matematik.

”Vad som sedan väntar återstår att se”, skriver Paula Bieler.