Pr-byrån HK Strategies värvar tillbaka sin public-affairschef.

Det är Åsa Mogerud som går tillbaka till HK Strategies och jobbet som public affairs-chef.

I november 2017 värvades hon till Narva. Men då som konsult.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, säger Åsa Mogerud, och berättar vidare:

– Min gamla chef ringde upp mig och tyckte att jag skulle komma tillbaka. Vi råkade skicka mejl fel och fick lite kontakt. På den vägen var det.

Vad fick dig att gå tillbaka?
– Jag känner verkligen att Narva är en fantastisk och jättefin byrå med ett grymt erbjudande, men perspektiven är större för mig. På HK får jag sitta i ledningsgruppen och vara med och bygga byrå och leda människor. Jag har fått ett bredare uppdrag än när jag var på byrån förra gången.

Åsa Mogerud lägger till:

–  Vi är globala men lokala och det gör H+K till en fantastisk arbetsplats för mig som globalist med direktlina till mina kollegor i Bryssel, kommunikativa insikter från 40 marknader och resultatet av det är väldigt spännande kunduppdrag. H+K i Stockholm är en väldigt positiv arbetsplats med oerhört kunniga kollegor som ger mig massor av energi.  Engagemanget är helt unikt och det är anledningen till att jag återvände ’hem’.

Du kanske fick en bättre lön?
– En högre lön skulle för mig aldrig vara en anledning till att byta jobb. Jag ser till att få en lön i paritet med det som ska utföras. Jag vet mitt värde.

Och hur mycket motsvarar ditt värde i lön?
– En marknadsmässig lön.