Ståuppkomikern gör som Abbas Benny Andersson gjorde i slutet på förra året när han skänkte 100 000 kronor till Feministiskt Initiativs valfond. Därmed har partiet, som ställer upp i både EP- och de allmänna valen, samlat in över 800 000 kronor helt genom frivilliga bidrag.
 
– Det är jättekul. Jag är glad över att han skänkt så mycket pengar. Özz är också en person som jag personligen beundrar och tycker är väldigt bra, säger Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt initiativ.
 
Bidraget är ett tecken på det stora stöd som Feministiskt initiativ upplevt på senare tid och som tycks även ha överraskat partiet självt som först hade som mål att samla in 500 000 kronor. Men detta lyckades partiet med redan under början på året och nu är siktet inställt på en miljon kronor.
 
– Det känns som att vi kommer göra det snart, säger Sissela Nordling Blanco.
 
Partiet redovisar alla som gett över 20 000 kronor på sin sajt, berättar hon. Men även de mindre summorna har blivit fler sedan de lanserat en ny sms-tjänst som gör det lättare att skänka pengar.
 
Förutom pengar har Feministiskt initiativ på mycket kort tid även fått in många nya medlemmar. Sedan årsskiftet har medlemsantalet ökat med över 218 procent, från drygt 1 600 till över 5 100 medlemmar i dag.
 
– Jag har ingen exakt siffra, eftersom det är svårt att fastställa då vi hela tiden får in fler. Men för några dagar sedan var det 5 100, säger Sissela Nordling Blanco.
 
– Vi befinner oss mitt i ett feministiskt genombrott, fortsätter hon.
 
Vad tror ni det beror på?
– Jag tror det har fått effekt bland annat för att vi organiserat oss väldigt länge. Det är många som är trötta på det samhälle och den samhällsutveckling som vi ser, så man har börjat mobilisera sig, ordna demonstrationer där vi såklart är med vilket gör att vi syns som ett alternativ. När vi blir fler medlemmar når vi också ut till ännu fler, så det får en snöbollseffekt på så vis, säger hon.
 
Dessutom har sociala medier och partiets ”homeparties” också bidragit mycket till uppsvinget.