Sajten Almedalsboende.se gick upp för 1,5 månad sedan och hittills har två objekt samt två intresseanmälningar lagts ut.
 
Tanken med Almedalsboende.se är kort sagt att hjälpa journalister, opinionsbildare och andra Visbybesökare som är på jakt efter boende under Almedalsveckan. Det berättar sajtens skapare Gustaf Rydén, som annars driver forskningskommunikationsbyrån Science Communication i Visby.
 
– Det är helt enkelt en boendeförmedling som ska samla alla som letar och alla som vill hyra ut sina bostäder, säger han.
 
Idén till sajten kom till honom i fjol, säger Gustaf Rydén vidare.
 
– Jag hade då hand om presscentret under Almedalsveckan och jobbade mycket tillsammans Karin Lindvall, som är Almedalsgeneral och som tyckte att det fanns ett stort behov av den här typen av sida.
 
Hur gör du för att sprida din tjänst?
– Dels finns jag länkad på Almedalsveckan.info, dels har jag ett Twitterkonto som jag marknadsför mig via. Sedan är sidan också Google-optimerad på ett ganska seriöst sätt och utöver det ägnar jag mig lokalt åt affischering och planerar även att finnas med i lite annonsblad så man når ut lokalt för att få folk att hyra ut sina lägenheter via mig.
 
För varje annons som läggs ut tar Gustaf Rydén 200 kronor och han erbjuder dessutom en del kringtjänster.
 
– En man ringde tidigare idag och sa att när han lägger ut på Blocket brukar han få så jädra många märkliga svar. Förhoppningsvis är det här ett bättre sätt att nå ut och som ger färre men klokare svar.