Nina Larsson är sedan månad tillbaka partisekreterare för Folkpartiet som idag presenterade sin valanalys.

– Jag har medvetet inte velat sätta min prägel på partiet .Det är viktigt att man hinner lyssna av och känna av. Min ambition har varit att smälta in i uppdraget, säger hon till Dagens Opinion.

Hon känner sig nöjd att folkpartiet är det näst största borgerliga parti och att det inte är någon kris i partiet tillskillnad från Kristdemokraterna, Centerpartiet , Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

Nina Larsson efterträdde Erik Ullenhag som blev integrationsminister efter valet.

– Tyvärr, fanns det inte så mycket tid för överlämnandet som jag hade önskat mig. Erik är fullt upptagen med att vara minister.

Idag diskuterade partiets råd valanalysrapporten som blev klar. I rapporten sägs det tydligt att folkpartiet borde hitta en andra profilfråga vid sidan om skolan som partiet kan säga äga.

– Ekonomin, ska bli vår andra profilfråga, säger Nina Larsson.

Har Carl B Hamilton er ekonomiske talesman misslyckats eftersom ni inte når fram.Ska du ge honom sparken?

– Inte alls, Carl B Hamilton är professor i ekonomi och han är kompetent och respekterad. Vi måste profilera oss bättre och hitta fler som är bra på ekonomi.

Adam Cwejman, ordförande i liberala ungdomsförbundet är kritisk mot Jan Björklund, Johan Pehrsson och Nyamko Sabuni. I Expressen
skriver Adam Cwejman att Folkpartiet under nuvarande ledning befinner sig i djup kris eftersom det saknas en ideologisk debatt.

“Varenda gång partiet tagit strid för något har det varit fråga om krav; krav på föräldrar, krav på invandrare eller på bidragstagare. Det är alltid statens rätt mot individen som värnas. Sällan tar man strid för individens rätt gentemot staten. Liberalismens kärna bygger på människors fri- och rättigheter. Ska Folkpartiet värna sitt liberala arv måste man bli bättre på att stå upp för samhällets utsatta och lidande. FP om något parti borde stå upp för individens rättigheter gentemot kollektivens övertramp.”

Nina Larsson anser att Adam Cwejman har rätt i att det saknas ideologisk debatt men hon avfärdar påståendet att partiet skulle befinna sig i en djup kris.

– Vi har nu beslutat att utarbeta ett nytt partiprogram som ska vara klart 2013. Och i utformningen av det nya partiprogrammet kommer vi att ha ideologiska diskussioner. Jag är intresserad av den typen av debatt.

Av Tonchi Percan