Anne är en vit kvinna i 50-årsåldern. Annes man gick bort i ALS för två år sedan. Sen dess har Anne levt själv, 30 minuter norr om Miami, med sin pudel Charlie Brown. I hundår är Charlie Brown ungefär lika gammal som Anne. När Anne går till grannen för att dricka vin, så går Charlie Brown också till grannen för att dricka vin.
Anne växte upp som den yngsta av 19 barn på en gård i North Dakota. När hon fyllde 15 år började hon jobba på gården. Sen dess har hon fortsatt jobba—även under hennes två äktenskap.
 
Anne kallar sig själv en hardcore Republican. Hon och hennes familj har aldrig röstat på demokraterna. De är ett hårt jobbande släkte som inte tar några pengar från staten. Anne gillar inte Donald Trump så mycket, men that’s just the way he is som hon säger. Hon tänker definitivt inte rösta på Hillary Clinton. Dock tycker Anne att man ändå måste respektera Hillary för att hon höll ihop sin familj. Det kan inte ha varit lätt.
 
Anne tycker inte att värderingarna är de samma längre. Familjer håller inte ihop, män tar inte hand om sina kvinnor, ingen går i kyrkan. Livet känns skört och gungande, inte som livet på gården i North Dakota. Nånting har gått förlorat—vad det är som har gått förlorat är svårare att peka ut.
 
Anne kommer nog rösta på Donald Trump ändå. Han har ju startat ett framgångsrikt företag och är väldigt, väldigt smart. Räds hon en stor internationell konflikt på grund av Trump’s lynne? Nej, inte så värst, det kanske är bra om något händer. Och presidentskapet är väl ändå ett manligt yrke? Inte kan väl en kvinna hantera en så pass viktig roll.
 
Inte ens en kvinna som har jobbat sedan hon var 15, förlorat en make, och överlevt en stormande syskonskara? Nej, inte ens hon kan rösta på Hillary Clinton.
 
Jonathan Milläng, digitalt ansvarig för anti-Trump kampanjen i Florida, till vardags konsult på Pronto