Det moderata ungdomsförbundet Muf startar ”streamingtjänsten” MUFflix på Facebook.

Varje vardag från klockan 17 kommer det livesändas en föreläsning där medlemmarna ska kunna ställa frågor och diskutera ett specifikt ämne. Bland talarna ingår Efrat Hochstetler, Israels biträdande ambassadör i Sverige, Hampus Knutsson, seniorkonsult på Prime, Arba Kokalari EU-parlamentariker och Susan Vo Bergqvist, pressekreterare på Ica.

”Det här innebär en möjlighet får våra medlemmar att på distans engagera sig och lära sig nya saker”, berättar Mufs ordförande Benjamin Dousa, via mejl.

Hur ska ni få tittare?
Vi har marknadsfört detta i våra kanaler och startat en facebookgrupp där livesändningarna kommer att ske, intresset har hittills varit mycket stort och även många äldre M-medlemmar har velat gå med”.

Hur många hoppas ni ska titta?
Just nu har vi över 600 medlemmar i MUFlix-gruppen, så vi tror att ett par hundra kommer att se sändningarna live och ytterligare några hundra som tittar på filmerna i efterhand.

Hur påverkas ni i överigt av corona?
Vi har ställt in alla icke-nödvändiga fysiska aktiviteter och har i princip helt blivit digitala. Vi är en snabbfotad organisation och har på kort tid satt upp forum där medlemmar kan diskutera politik, lyssna på intressanta föreläsningar och värva ungdomar till Muf. Redan nu har våra systerorganisationer i Norge och Finland hört av sig till oss för att fråga hur vi gör.