UPPDATERAD. Public affairs-byrån The Labyrinth har värvat på Miljöpartiets riksdagskansli.

Det är Staffan Hagberg Kuylenstierna som börjar som anställd seniorkonsult på The Labyrinth 1 juni. Han kommer närmast från en roll som politisk sekreterare på Miljöpartiets riksdagskansli. Byrån består därmed av tolv anställda konsulter och sex anslutna konsulter.

Staffan Hagberg Kuylenstierna berättar om vägen in i labyrinten.

– Jag blev tillfrågad. De ville ha någon med stor erfarenhet från riksdagsarbetet men inte var politiker. Jag tyckte det lät roligt. De jobbar med frågor som berör digitalisering och grön omställning, som jag tycker är viktiga frågor och kommer att definiera utvecklingen de närmaste decennierna. Att få jobba med det och politisk rådgivning och påverkan, var jättespännande för mig.

Vad ska du uträta p byrån?
 – Som politisk sekreterare har jag sett att det finns ett jättestort intresse från näringslivet att delta i den gröna omställningen och nu ska jag hjälpa företag att analysera hur politiken kommer att styra och påverka politiken så att det öppnas en ny arena för grön näringslivsutveckling med hjälp av digitalisering.

Vad får du för lön?
 – Jag får tillräckligt bra betalt. Det är också ett uppdrag som är kul och jag får bättre betalt än innan så det är jag nöjd med.

mer info kommer