Moderaterna i Stockholms stad värvar en ny kanslichef från Moderaternas regionkansli i Stockholm.
Samtidigt fyller regionkansliet på med en värvning från Värmland.

Det är Anna Borgs, biträdande kanslichef på Moderaternas regionkansli som går till ett jobb som kanslichef för Moderaterna i Stockholms stadshus. Där ersätter hon Carolina Zandén som i sin tur tog över efter Mikael Sandström, idag konsult pr-kopplad till Diplomat.

”Det är givetvis synd att Anna slutar, men hon fick ju sitt drömjobb och ännu större ansvar. Det är bara att gratulera. Hon kommer göra ett toppenjobb i Stadshuset”, berättar Gustaf Drougge, kanslichef för Moderaterna i Stockholm, via mejl.

Är inte ditt kansli inte lika vasst som stadens?
”Så klart men vi tillhör ju samma koncern och deras framgångar är våra framgångar. Det är ett gott betyg till oss som arbetsplats att man får viktiga och svåra uppgifter när man rekryteras från oss”.

Vad händer hos dig?
”Vi har precis fått förstärkning av Daniel Frisén, ny pressekreterare som ska jobba med vårdfrågor. Sedan ska vi inom kort gå live med en annons om att förstärka kansliet med ytterligare en politisk sakkunnig till finansroteln. Vi söker någon som är vass på offentlig förvaltning, som förstår politik och vill vara med i att pandemiarbetet. Då får man gärna hör av sig till mig”.

Daniel Frisén har en bakgrund som konsult på KPMG och lämnar nu alltså Värmland och Karlstad för Stockholm.

”Region Stockholm är det ställe där jag direkt kan hjälpa till att påverka människors liv och vardag till det bättre. Men det är tråkigt med distansarbetet och att inte ännu fått träffa alla kollegor”, berättar han.

Kommer du inte att sakna Värmland?
Självklart kommer jag sakna Värmland och det kommer alltid ligga varmt om hjärtat. Men också stockholmarna kan behöva lära sig lite från Värmland”.