Den finska kommunikationsbyrån Miltton värvar en sittande borgmästare och dennes stabschef.

Det är Helsingfors avgående borgmästare, Jan Vapaavuori, och chefen för strategiska initiativ vid Helsingfors stad, Sanna-Mari Jäntti, som ansluter sig till Miltton i början av augusti. De kliver av sina uppdrag i samband med kommunalvalet den 13 juni.

”De kommer att stärka vårt pan-Nordiska urbaniserings- och stadsutvecklingserbjudandet och kommer även att jobba med svenska kunder inom bygg, fastighet, med mera.  Jan har tidigare bott i Sverige”, berättar Billy McCormac, vd för Miltton i Sverige.

Jan Vapaavuori tar plats i Milttons styrelse och seniorrådgivare på deltid medan Sanna-Mari Jäntti ska leda och utveckla den internationella Urban Affairs-erbjudandet.

Vad kan de bidra med i Sverige?
Många av våra uppdragsgivare inom Urban Affairs är nordiska och på ledningsgruppsnivå behöver de rådgivare som kan Norden”.

Billy McCormac utvecklar:

”Vissa kunder har huvudkontoret här, andra i Helsingfors. De kan fungera som en kulturell brygga när, till exempel, svenska bolag ska investera i Finland. Eller tvärtom. Vilket vi sett en ökning av den senaste tiden”.

”De kan bidra med gedigna erfarenheter från att ha lett en stad i kris, men också vad gäller samarbetet mellan städer och företag/organisationer för att driva innovation och utveckling, säger Billy McCormac och lägger till:

”De har också arbetat i internationella sammanhang och utbytt erfarenheter med borgmästare över hela världen”.

Vad har de för nätverk?
”De har fantastiska nätverk. Men i grund och botten brinner de för en hållbar stadsutveckling. Borgmästare har blivit allt viktigare och vi är otroligt stolta över att Janne och Sanna-Mari vill jobba med oss”.