Under förmiddagen skickade Socialdemokraterna och Miljöpartiet ut vardera meddelanden om att de två partierna "vill reglera vinster och skapa stabilitet i skolan".
 
Under eftermiddagen var det dags igen. Den här gången kom två meddelanden om regeringens förslag om uthyrning av bostadsrätter.
 
så här lyder inledningen i Miljöpartiets variant
"Miljöpartiet och Socialdemokraterna har under en tid fört förhandlingar med regeringen i syfte att skapa långsiktiga förbättringar av andrahandsmarknaden. Regeringen har nu avbrutit förhandlingarna. Istället för en kompromiss lägger nu regeringen fram ett förslag som innebär höjda hyror och ett hårt slag mot dem som bor i andrahand, särskilt unga människor med låga inkomster."
 
Socialdemokraternas pressmeddelande inleds identiskt, vilket visar att de två partierna samordnar sina aktioner mot regeringen.
 
här är Socialdemokraternas variant
"Socialdemokraterna och Miljöpartiet har under en tid fört förhandlingar med regeringen i syfte att skapa långsiktiga förbättringar av andrahandsmarknaden. Regeringen har nu avbrutit förhandlingarna. Istället för en kompromiss lägger nu regeringen fram ett förslag som innebär höjda hyror och ett hårt slag mot dem som bor i andrahand, särskilt unga människor med låga inkomster."