– Vårt huvudkontor kommer fortsatt att finnas här i Sverige. Mandel har jobbat med kunder i andra delar av Skandinavien länge och ser fram emot att finnas närvarande på fler marknader. Starten i Finland förra året har lärt oss mycket om fördelarna med att finnas på plats rent fysiskt. Att öppna ett kontor i Norge är ett naturligt steg för Mandel. Vi har samarbetat med Robert Moskowitz i åtta år. Han kommer att leda det nya teamet, säger säger Matthias Aβmann, vd för Mandel.

Det nya kontoret öppnar officiellt i nästa vecka i samband med att Mandel Showroom arrangeras i Olslo för första gången. Det är ett pressforum där journalister, stylister, bloggare, fotografer och profiler inom outdoor, lifestyle och sport kan mötas. Eventet görs två gånger om året som en utställning av de varumärken som Mandel jobbar med.

Hur skiljer sig den norska marknaden från den svenska?
– Det finns ett stort intresse av outdoor, sport och lifestyle. Men det finns knappt några byråer som är nischade på det. Det finns många byråer inom modesegmentet och där hamnar de varumärken som vi vanligtvis jobbar med. Vi ser därför en stor potential för Mandel på den norska marknaden. Vi hoppas på att kunna direkt översätta våra svenska projekt, så som Årets Äventyrare.

Vad är målet för den norska verksamheten 2015?

– Det är att etablera verksamheten, komma igång och sedan växa organiskt. Vi har några startklara projekt men inget är signat ännu.