Gullers Grupp värvar Malmös stads kommunikationsdirektör Anders Mellberg. Han går in på byrån som seniorkonsult och rådgivare.

– Gullers står för värderingar och en syn på kommunikationens roll som jag delar. Hade jag kunnat välja och vraka uppdragsgivare, så ligger Gullers nära det jag står för, säger Anders Mellberg.

Du slutar på Malmö stad. Vad har hänt
 – Det handlar inte bara om en sak. Jag har varit här i tio år jobbat som chef på högsta nivå i 25 år. Så saker mognar och faller ut på olika sätt. Jag har stött på Gullers på yrkets vägnar. Frågeställningen kom upp i november. Under våra samtal har Ulf (Dahlqvist, vd för Gullers Grupp) och jag kommit in på konsultrollen och under julhelgen funderade och tänkte jag att det här vill jag göra. Man samlar på sig erfarenheter och kunna leverera det i en rådgivande roll känns väldigt spännande. Så blev det skarpt läge i januari.

Vad ska du uträtta?
 – Det finns ett internt perspektiv där jag vill utveckla Gullers som företag. Gullers har ju tänkt utveckla sig inom förändringsledning och verksamhetsutveckling och att gå från strategi till handling, så där blir jag rådgivare.  Det är ett halvår tills jag börjar och jag är ödmjuk inför konsultrollen. Jag blir ju inte konsult från dag ett.

Anders Mellberg, jobbar visserligen som kommunikationsdirektör i dag, men han kommer inte i första hand att jobba som kommunikationsrådgivare på Gullers.

– Det finns gott om superduktiga kommunikationsrådgivare på Gullers, så jag tänker bidra med rådgivning inom kommunikation som styr ledningen, förändringar och verksamhetsutveckling och då pratar vi på högsta nivå.

Anders Mellberg kommer att vara stationerad på Gullers kontor i Malmö.

– Men jag kommer att ha nationella uppdrag.

Malmö jobbar i dag med Gullers som upphandlad strategisk byrå, med Prime och New Republic som tvåa och trea. Men avtalen löper ut och Malmö är i gång med en ny upphandling.

Kan du hjälpa Gullers att bli ännu bättre på upphandlingar?
 – Det tror jag inte. Jag har ju sett upphandlingar ur ett kundperspektiv, men har aldrig varit på andra sidan av upphandlingen (byråsidan).

Vad får du för lön?
– Jamen det är en sak mellan arbetsgivaren och mig.

Malmö stad har omorganiserat kommunikationsavdelningen och en ny kommunikationsdirektör ska nu utses.

Malmös byråer för kreativa kommunikationstjänster är i dag i tur och ordning Knowit Experience (The Fan Club, som köptes av Creuna som köptes av Knowit), Garbergs och Jung.