Finansminister Magdalena Andersson dementerar tungt Aftonbladets story om att regeringen skulle höja bensinskatten. Intervjun bandades av finansministerns pressekreterare.

Det är Aftonbladets journalist och inrikespolitiska kommentator Lena Mellin som uppger att Magdalena Andersson ska ha sagt att hon ska höja bensinskatten inom ramen för den så kallade ”gröna skatteväxlingen” på 15 miljarder kronor.

Intervjun ska enligt finansministerns stab ha genomförts av Lena Mellin med en fotograf på plats. Intervjun ska ha varit bandad och Lena Mellin ska ha skickat sina citat för godkännande av Magdalena Andersson. Finansministerns stab jobbar på för att få Aftonbladet att göra en rättelse, men det har hittills inte lyckats.

Aftonbladet har dragit hårt på sin ”nyhet” om höjda bensinskatter och andra medier, som Svenska Dagbladet har hängt på.  Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson har gått ut hårt om ”nyheten” och kallat ”höjningen” för ett ”svek”.

Magdalena Andersson slår nu tillbaka både på Facebook och via regeringens pressutskick. Magdalena Andersson skriver på Facebook:

”Aftonbladet väljer att skriva att jag är säker på att bensinskatten kommer att höjas igen, något som jag aldrig har sagt.”

Och vidare:

”Jag har begärt en rättelse och har bett att få prata med ansvarig utgivare.”

Hon säger sig ha fått en direkt fråga från Aftonbladet om bensinskatten ska höjas och ska ha svarat så här:

”Vi kommer att genomföra en grön skatteväxling på 15 miljarder, hur den kommer se ut, det vet vi inte än, det kommer vi att diskutera”.

Dagens Opinion har sökt Lena Mellin