Det är Downtown Advisors och The Swedish Thing inleder ett strategiskt samarbete för att ”erbjuda större politiskt bredd och lokal kännedom inom public affairs”.
The Swedish Thing grundades i början av 2023 av S-märkta Jonas Nygren och Joakim Trovik Johansson, medan Downtown Advisors grundades hösten 2020 av moderaten Petter Lindfors, som då klev ur byrån The Labyrinth.

–  Mina kunder har främst funnits inom stadsbyggnad och infrastruktur. De har ett behov av att träffa politiska beslutsfattare i alla led, då blir blått och rött en tydlig framgångsfaktor, säger Petter Lindfors, vd på Downtown Advisors.

–  Det är mycket som förenar våra två byråer, inte minst vår stora erfarenhet av att jobba politiskt på den kommunala och regionala nivån. Det är viktigt utifrån att Sverige är världens mest decentraliserade land. För alla företag är det viktigt att vara närvarande och förstå den kommunala och regionala nivån i Sverige, säger Jonas Nygren, vd på The Swedish Thing.

Tillsammans samlar The Swedish Thing och Downtown Advisors 15 konsulter som har jobbat på olika politiska nivåer.

Det gemensamma erbjudandet riktar sig brett till företag och organisationer som har behov av att påverka beslutsfattare i olika led och från olika partier.

–  Det handlar också om att täcka Sverige geografiskt. The Swedish Thing är starka i Stockholm, Mälardalen och rekryterar för tillfället konsulter i norra Sverige. Downtown är förutom i Stockholm även starka i Skåne och Västsverige. Inte minst har vi tillsammans fem tidigare kommunstyrelseordförande och andra profiler som kan det politiska hantverket, säger Jonas Nygren.

Samarbetet innebär inte några ägarförändringar i de två byråerna och det gemensamma erbjudandet får inget namn.

– Vi vill börja med verkstad och ser en styrka i att vi är två starka egna varumärken. Vi fokuserar på vårt erbjudande och inte på yta i det här läget, säger Jonas Nygren.