Hon han med knappt ett år som ensam i ledningen för Luleå efter att parhästen Niklas Nordström slutade. I dag klev Lenita Ericson (s) av med omedelbar verkan som kommunstyrelsens ordförande.

På Facebook berättar hon mer:

”Sedan jag valdes till Socialdemokraternas gruppledare i kommunen har jag inte haft de förutsättningar som behövs för att utföra uppdraget. Jag hade hoppats och förväntat mig att de i den lokala partiledningen som inte stod bakom nomineringen av mig som ordförande och gruppledare skulle acceptera och agera utifrån medlemmarnas val”.

Lenita Ericson antyder att det har pågått en maktkamp inom Socialdemokraterna i Luleå:

”Det lokala partiets verkställande utskott ifrågasätter ständigt och försöker kringgå mig i fråga efter fråga på ett sätt som effektivt hindrar mig att fullt ut verka som ledare för oss folkvalda socialdemokrater. Det är omöjligt att vara kommunstyrelsens ordförande om det inte finns ett helhjärtat stöd från partiets ledning.

Hon framför kritik mot sina partikollegor:

”Det verkställande utskottet står för en kultur och elitism som jag upplever skapar en klyfta mellan partiet och väljarna. Det finns en djup skiljelinje mellan mig och utskottet gällande förhållningssätt till meningsmotståndare”.

Och vidare:

”Jag gick till val på att öka transparensen och ha ett mer inlyssnande förhållningsätt till partikamrater och medborgare. Verkställande utskottet accepterar inte det. Det är helt orimligt! Jag kan inte tolka det på annat sätt än att de som förlorade ordförandevalet inte har accepterat medlemmarnas val”.

 

 

 

vet du mer?
tipsa anonymt