Avtalet skulle ge unga under 25 år 75 procent av lönen och resten av tiden ska ägnas åt utbildning. Enligt LO har regeringen och LO varit överens.
 
– Vi var överens med regeringen om alla delar i Jobbpakten, vi väntade på svar från Svenskt Näringsliv och i morse meddelades att de inte vill gå in i detta, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i en kommentar.
 
Enligt Svenskt Näringslivs vice vd Christer Ågren, som har pratat med TT, har LO ställt ett antal krav som ligger utanför ungdomsarbetslösheten.
 
– De har blandat in arbetsrätten, pensionsfrågor, a-kassan. Man har exempelvis krävt att det ska läggas ett stopp på förändringar av arbetsrätten och de vill stoppa en utredning om uppsägningar av personliga skäl. Den kopplar LO plötsligt till hur vi ska få ungdomar på arbetsmarknaden, säger Christer Ågren till TT.
 
Svenskt Näringsliv går också till offensiv via ett pressutskick där LO anklagas för att "göra politiska poänger på andra områden när vi måste koncentrera oss på att hjälpa ungdomar in i arbete".
 
Svenskt Näringsliv skriver: "De krav som LO har presenterat handlar bland annat om att stoppa en utredning om regler vid uppsägning av personliga skäl."