Mäklarsamfundet har värvat en näringspolitisk expert.

Det är André Nilsson som har värvats till Mäklarsamfundet som näringspolitisk expert. Han kommer närmast från ett jobb som utredare vid Liberalernas riksdagskansli. Där har han varit ansvarig tjänsteman för partiets arbete i civilutskottet. André Nilsson ska också, enligt Mäklarsamfundets pressinfo, ha utvecklat partiets bostadspolitik. Han har även jobbat på Prime.

–André Nilsson har en gedigen erfarenhet av såväl politiskt som kommunikativt och opinionsbildande arbete. Rekryteringen av André är en viktig del i att skapa öka medlemsnytta genom att stärka branschens röst i samhällsdebatten. Vi är glada att kunna knyta honom till oss, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

André Nilsson kommer närmast från en roll som utredare vid Liberalernas riksdagskansli, där han bland annat varit ansvarig tjänsteman för partiets arbete i civil- och arbetsmarknadsutskottet. Dessförinnan har André varit distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet i Stockholm och arbetat på pr-byrån Prime.

”Trösklarna till bostadsmarknaden är alldeles för höga och det finns mycket som behöver göras för att fler ska ha möjligheter att flytta till drömhuset, drömutbildningen eller drömstaden”, kommenterar André Nilsson.