UPPDATERAD. Pr-byrån Lennox värvar en ny seniorkonsult från Coop.

Det är Coops presschef  och chef för extern kommunikation, Tobias Rydergren som går till Lennox.

Tobias Rydergren har tidigare jobbat bland annat på pr-byrån Weber Shandwick och dessförinnan som journalist på Resumé. Det nya jobbet kom till av en slump.

– Det var Robert (Svensson, Lennox vd) som undrade om jag kände någon bra seniorkonsult och då frågade jag ’vad tror du om mig själv’? Vi började diskutera och kom snabbt om kom fram till att vi hade en gemensam syn på kommunikation, säger Tobias Rydergren.

Varför lämnar du Coop?
 – Det är alltid vemodigt at lämna ett jobb så klart, med massor av härliga kollegor, som har gjort massor av roliga saker tillsammans. Jag intervjuade en gång industrimannen Rune Andersson, som sa att man ska byta jobb var tredje år för att behålla kompetensen. Nu slutar jag efter 4,5 år för att det är bra att byta jobba, träffa nya kollegor och lära sig nytt.

Vad ska du uträtta på Lennox?
 – Jag kommer att jobba med rådgivning och hjälpa byråns kunder på bästa sätt. Men det är klart att jag är bra på medier, sedan jag började på Coop har jag blivit omnämnd 1 800 gånger enligt Retriever. Jag är bra på att hantera kriser och incidenter men också på att driva pr-kampanjer.

Vad får du för lön?
De är väl en sak mellan mig och Lennox, men för att var en så liten byrå är den bra att hålla ordning på sitt erbjudande och den har kollektivavtal. Vi har kommit överens på ett bra sätt.