Pr-byrån Lennox värvade förra veckan coops presschef Tobias Rydergren. Nu följer byrån upp med att värva en av kommunikatörerna kring ombygget av Slussen i Stockholm. Det innebär dock inte att byrån kastar sig över stadsutvecklingsuppdragen.

Det är Sara Sällberg som börjar som konsult på Lennox. Hon kommer närmast från Stockholms Stad där hon arbetat med kommunikationen kring nya Slussen. Tanken är att Sara Sällberg ska stärka Lennox erbjudande inom ”strategisk pr och samhällskommunikation”. Samtidigt ska hon gör klar sin examen i statsvetenskap.

Värvningen innebär inte att Lennox störtar sig in i kampen om stadsutvecklings-projekten.

”Vi stänger inga dörrar, men hittills har vi undvikit offentliga upphandlingar. Det är inte värt arbetet när Gullers ändå tar allt med sin casebank, mejlväxlar Lennox vd Robert Svensson.

Men det finns även andra, mindre byråer som jobbar med stadsutveckling, som Westander, A Beautiful Soup och Cloudberry.  Inte ens det kan få Lennox att överväga stadsutvecklings-pr.

”Vi är för små och har för mycket uppdrag för att riktigt ha råd att lägga den tid som krävs för offentliga upphandlingar. Plus att case är så avgörande för de attraktiva upphandlingarna och där är äldre och större byråer starkare i kraft av sin historia. Eller så konkurreras det med pris och det vore varken juste mot befintliga kunder eller särskilt hållbart för oss att prisdumpa”.