– Jag lockades av att gå till kundsidan efter nästan 12 år på byrå och tyckte det här var en spännande tjänst, säger Fredrik Gustafsson.
– Det är nyttigt att ibland byta perspektiv.
 
Han lämnar Cohn & Wolfe efter 1,5 år. På Ledarna ska Fredrik Gustafsson jobba med opinion och pr tillsammans med pressansvarige Freja Annamatz och pr-chefen Monica Berling.
– Jag kommer in och förstärker ett redan duktigt team.
 
Vad blir din roll?
– Jag ska jobba som projektledare med pr och kommunikation. Mycket är ganska likt det jag gjorde tidigare, det vill säga driva medierelationer, jobba med undersökningar. Det handlar mycket om att lyfta chefers åsikter och frågor samt allt bra de gör.
 
Du går från pr-byrå till fackförbund, vad har du för förväntningar?
– Förväntningarna är att få jobba mycket med pr, kunna titta på saker från ett annat håll, komma in från en intern position där jag inte är konsult. Det är helt nytt för mig. Jag har jobbat mycket med att lyfta fram chefer vid olika sammanhang och prata hr och personal. Då tycker jag att just den här rollen blir spännande.
 
Vad blir din lön?
– Den har jag inte lust att prata om.
 
Fredrik Gustafsson har tidigare jobbat på Bite Communications samt GCI. Han har varit frilansjournalist och jobbat både inom både press och radio.
 
Ardalan Samimi