Som Dagens opinion skrev om i måndags hade Ledarna olovligen använt sig av olika personers namn i annonseringen för kampanjen ”Världens bästa cv”.
 
Ett misstag enligt organisationen, som initialt trodde att det rörde sig om ett tiotal namn.
 
Men nu drar Ledarna tillbaka hela kampanjen – både annonseringen och webbkampanjen – efter att det kommit fram att organisationen använt sig av minst 69 namn. I går anmäldes kampanjen dessutom till Reklamombudsmannen.
– Vi drar tillbaka kampanjen för att invänta Ros utlåtande. Efter det ska vi fundera på hur vår marknadskommunikation ska se ut och även samarbetet med vår byrå, säger Ledarnas kommunikationschef Niki Westerberg.
 
Varför stoppar ni även webbkampanjen?
– Vi tycker att om vi nu ska ta detta drastiska beslut, så bör vi göra en juridisk genomlysning av hela kampanjen.
 
Niki Westerberg säger att de i våras hade fått klartecken från reklambyrån Gyro om att det juridiskt sett inte var något problem.
– Vi gjorde ingen egen kontroll, vilket vi i dag djupt beklagar. Vi har brustit i vår ansvar, därför tar vi nu ansvar att från vårt håll göra en jurdisk kontroll av hela kampanjen, från annonsen till filmtjänsten. Visar det sig att filmtjänsten är juridiskt helt okej, då fattar vi ett nytt beslut.
 
Ardalan Samimi