Kristdemokraternas europaparlamentariker Lars Adaktusson sökte utan framgång en position i Kristdemokraternas presidium och tackade därför nej till en plats i partistyrelsen.
 
I ett blogginlägg från i tisdags riktade han hård kritik mot delar av partiet, som han ansåg hade motarbetat honom aktivt.
 
”Några inflytelserika partiföreträdare aktivt agerat för att mitt namn inte ska finnas med i det nya partipresidium som valberedningen haft i uppdrag att föreslå. Jag beklagar detta men inser självfallet att dessa personer är i sin fulla rätt att driva sin linje – även om det nu skett med metoder som i de flesta partier skulle anses dubiösa”, skrev han och drog slutsatsen att han inte ”ville bli en bricka i ett politiskt spel” och därför tackade nej till att bli ledamot i partistyrelsen.
 
Nu pudlar han. Även denna gång på bloggen. Han berättar bland annat att han under de senaste dagarna har fört samtal med valberedningens ordförands Chatrine Pålsson Ahlgren och att hans kritik varit för ”kategorisk”.
 
”Min slutsats idag är att jag i vissa avseenden borde ha agerat annorlunda”, skriver den tidigare SVT-journalisten.
 
Han ångrar att han avböjde den nominering till partistyrelsen som partiet erbjudit honom.
 
”Jag beklagar de misstagen, samtidigt är valberedningens ordförande och jag överens om att vår kommunikation till viss del påverkats av en olycklig tidspress. Den tid som behövdes för att fatta ett mer rationellt och genomtänkt beslut gavs inte när frågan om en partistyrelsenominering ställdes till mig”.