– Jag blev tillfrågad, men jag kunde lika gärna ha sökt det eftersom det är ett spännande jobb som jag är intresserad av, säger han.
 
Pär Gunnarsson har tidigare jobbat inom både kvälls- och dagspress, bland annat på Expressen och Svenska Dagbladet, och var dessutom med i starten av tidningen Dagens Medicin där han sedan jobbade i totalt 15 år, varav de sista tio som redaktionschef. De senaste tre åren har han dock arbetat som pr-konsult på Effektiva Media. Men nu återvänder han alltså till journalistiken.
 
Den 1 december tillträder han som chefredaktör och ansvarig utgivare för Läkartidningen efter Jonas Hultkvist som nästa år fyller 65 år.
– Det känns faktiskt bra. Jag fick nyss ett sms av en gammal vän som skrev ungefär ”Välkommen tillbaka till den bransch du hör hemma i”. Jag trivs ju väldigt bra som pr-konsult också, men jag har läst Läkartidningen i över 20 år och tycker att den är bra och relevant, då känns det kul att få chansen att som journalist vara med och påverka, säger han.
 
Viktiga uppgifter framöver för Pär Gunnarsson blir att se över tidningens inriktning och ta fram en strategi för bland annat vad som ska finnas i papperstidningen och hur närvaron på nätet ska se ut. Chefredaktörens uppgift blir också att titta på hur intäkterna kan stärkas.
 
Vad tar du med dig från din tid som pr-konsult?
– Som journalist ska man vara lite misstänksam mot företagen, det tycker jag är viktigt. Men det har varit bra att vara på den andra sidan och se hur den sidan fungerar. Det ger värdefulla insikter om hur den här delen av näringslivet fungerar.
 
Vad blir din lön?
– Det vill jag helst inte svara på just nu.