Det sker politiska förändringar i Ekerö. Kommunstyrelsens ordförande lämnar sin post efter valet nästa år.

I stället kommer Adam Reuterskiöld kandidera till riksdagen för Moderaterna.

Adam Reuterskiöld (m) har varit kommunstyrelsens ordförande på Ekerö utanför Stockholm sedan valet 2014. Efter valet 2020 lämnar han dock sin post och siktar istället på att bli riksdagsledamot.

Kommunen styrs idag av en allians i minoritet med Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Antalet aktiva medlemmar i Ekerömoderaterna har på senare tid ökat och man har sedan valet 2018 haft ett antal interna grupper för politikutveckling. Kjell Öhrström, ordförande socialnämnden (m) är ordförande i Ekerömoderaternas interna nomineringskommitté till valsedel och han kan nu få en tuff tid framför sig.

I egenskap av ordförande i Ekerömoderaternas interna nomineringskommitté lär Kjell Öhrström få mycket jobb framöver med processen om vem som ska efterträda Adam Reuterskiöld. Det går inte att utesluta att det blir en intern politisk strid inom Moderaterna på Ekerö, där det sedan tidigare varit en del interna stridigheter.

Ekerö är en ”säker” borgerlig kommun varför man kan räkna med att Moderaternas toppkandidat också bli kommunstyrelsens ordförande.

Arbetet med förbifart Stockholm har inneburit att Ekerö kommun har blivit allt mer attraktiv de senaste åren vilket inte minst visat sig i form av stigande tomt- och huspriser.