Där jobbar han sedan januari som senior advisor med bas i London.
 
– Jag är en sådan där som inte vill sluta jobba, men som inte heller vill ta på mig heltidsjobb längre. Det känns ju kul att folk vill ha med människor som har några år på nacken, säger 65-åringen.
 
Björn Edlund har en lång erfarenhet inom kommunikationsvärlden och har tidigare bland annat varit ansvarig för den globala kommunikationen på bolag som Shell, ABB och Sandoz AG. Tidigare har han även jobbat som journalist på Upi och Reuters och satt som ordförande för pr-byrån Edelman i Europa mellan 2011 och 2014.
 
Björn Edlund lärde känna Kreab och byråns ägare Peje Emilsson redan under krisåren på ABB.
 
– De hjälpte oss ordentligt under tre år med vår strategiska kommunikation och framförallt med kvartalsrapporten. ABB var i en riktigt djup kris, både strategiskt och kulturellt men även på finanssidan. Där var Kreab otroligt duktiga och hjälpte oss styra upp vår kommunikation med finansvärlden och pressen, säger han och fortsätter:
 
– Jag och Peje har varit kompisar sedan dess och pratat då och då om att jag skulle börja jobba åt dem. När uppdraget som ordförande för Edelman tog slut i oktober tänkte jag att jag ska försöka igen och pratade då med Peje.
 
Han tycker att Kreab har ”spännande uppdrag” och gillar särskilt byråns blandning mellan public affairs, finansiell kommunikation och strategisk kommunikation.
 
På Kreab ska Björn Edlund jobba med strategisk kommunikation och jobba ”med några stora företag”.
 
Till en början handlar det om ett deltidsuppdrag, som dock kan växa framöver.
 
Han driver samtidigt det egna bolaget Edlund Consulting, där han jobbar med direkt rådgivning till pr- och kommunikationschefer.