Betallösningsföretaget Klarna fortsätter sin flirt med amerikanska rappare och tar inför börsintroduktionen till Asap (A$ap) Rocky.

Tidigare har Klarna anlitat rapparen Snoop Dogg som har agerat reklampelare i utbyte mot en ägarandel. Nu kommer ett liknande upplägg med Asap Rocky som irl heter Rakim Mayers. Han inleder samarbetet med att för en dag ta över som vd för Klarna i linje med Dagens Nyheter som lät Greta Thunberg vara chefredaktör för en dag.

Men Asap Rocky ska jobba med flera saker:

* Hjälpa Klarna inom mode se till alla ska ”återupptäcka glädjen i att klä upp sig”.

* Skapa exklusivt innehåll för Klarnas shoppingapp, ”fokuserat på kreativt återanvändande och vintagemode”.

* Ansluta sig till Klarnas hållbarhetsinitiativ GiveOne, som går ut på att han ska donera 1 procent av sin investering till  globala hållbarhetsprojekt.

Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare till Klarna kommenterar:

“A$AP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom. Dessutom, 16 år efter att jag grundade Klarna tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en ledig dag.”