Knappt har hetluften runt det förra tv-ankaret och nuvarande KD-ledamoten Lars Adaktusson svalnat förrän Kristdemokraterna tar in ytterligare en journalist.

Tidigare i år anställde Kristdemokraterna Per Gudmundson direkt från Svenska Dagbladets ledarredaktion. Nu anställer Kristdemokraterna Naomi Abramowicz, debattredaktör från Dagens Samhälle med bakgrund på ledarsidorna i Expressen, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Naomi Abramowicz ska jobba som pressekreterare i Kristdemokraternas partiledarstab. Hon går in

Har kristdemokraterna någon särskild tanke med att värva journalister till pressavdelningen?
–  Generellt är det så klart en stor fördel att ha jobbat som journalist. Då vet man hur pressen fungerar och är familjär med rutiner. Det underlättar möjligheten att göra ett bra jobb och vara serviceinriktad mot journalister. Man bidrar också själv med mycket skrivande i olika former, säger Martin Kits, stabschef för Kristdemokraterna.

Ni har ju en annan journalist hos er, Lars Adaktusson. Hur ser du på efterspelet av hans insatser i EU-valet?
 – Det är något ironiskt i att så mycket av diskussionen under de sista veckorna av valet handlade om en före detta parlamentariker som inte ens står på listan. Det var kanske inte det som det svenska folket skulle rösta om. Det var en smutsig valrörelse och motståndarnas strategi har fungerat i hög utsträckning.