På söndag inleds Almedalsveckan, trots allt. Juryn för Dagens Opinions utmärkelse Innovativast i Almedalen jobbar på för fullt.  Här ger jurymedlemmen och pr-konsulten Karin Bäcklund sina spaningar inför Almedalsveckan.

Vad ser du för möjligheter med en inställd Almedalsvecka?
Det finns en chans nu att ta ett nytag kring politikerveckan. Många har ju kritiserat veckans utveckling de senaste åren, och kanske kan ett avbrott göra att man hinner tänka till kring hur Almedalsveckan borde utvecklas och utformas framåt, säger Karin Bäcklund, och lägger till:

– Sedan tycker jag personligen att det är jättetråkigt att Almedalsveckan är inställd, jag älskar Almedalen och den speciella Almedalsandan som finns där.

Vad hoppas du på för innovativa idéer kring inställda Almedalen 2020?
Nu finns en chans att komma bort från det traditionella och från gamla hjulspår som ofta leder fram till paneldebatter. När Almedalen har växt verkar också innovationskraften hos aktörerna sjunkit i samma takt, så det vore kul att se lite nya kommunikativa grepp.

Hur ser det ut hittills vad gäller nya idéer kring Almedalsveckan?
 – Tyvärr har jag väl inte direkt överraskats positivt av det jag sett. Det är väldigt många digitala paneldebatter, och det blir faktiskt inte direkt roligare av att det är digitalt. Jag har sett några idéer som jag ser fram emot att få kika närmare på, men de kan jag inte avslöja nu.

 

mer om Innovativast i Almedalen
Sedan 2015 har Innovativast i Almedalen delats ut. Så kommer att ske även i år, trots att den fysiska och formella upplagan av Almedalsveckan är inställd.

Juryn tror dock att just detta är en grogrund för innovation och därför delas inte bara priset ut, utan utmärkelsen får även två nya kategorier: Almedalshjälten och Almedalens innovativaste innehåll.

nominera och kommunicera här: innovativast@dagensopinion.se

kriterier

* Innovativast i Almedalen – till den aktör som varit innovativast under Almedalsveckan 2020

* Almedalshjälten – för en särskild insats för Almedalsveckan

* Almedalens innovativaste innehåll – till den aktör som har vågat tänka mest nytt kring sitt innehåll och kommit igenom bruset

jury

Rolf van den Brink, chefredaktör Dagens Opinion

Karin Bäcklund, oberoende rådgivare

Beata Wickbom, digital strateg

Sofie Lindblom, innovatör & entreprenör

Mattias Rådström, oberoende rådgivare