Det är Kerstin Wersäll som går in som på pr-byrån Kreab. Hon har även arbetat på TV4s Kalla Fakta, TV4 Nyheterna, DiTV och Finansnytt i TV8.

Hur gick det till när du fick jobbet?
– Jag har varit nyfiken på den här branschen länge och har tagit en del uppdrag inom framför allt krishantering och medieträning efter att jag sa upp mig från Kalla fakta för ett år sedan. Det var så roligt att jag ville prova att göra det på heltid, och dessutom började jag sakna att ha kollegor efter ett år som frilans. Jag hade kontakt med flera byråer men fastnade för Kreab. Dels för att de verkar ha de mest komplexa och spännande uppdragen och dels för att de har många kompetenta medarbetare med olika bakgrunder som jag ser fram emot att samarbeta med.

På Kreab blir Kerstin Wersäll seniorkonsult.

Vad ska du uträtta?
– Det är lite svårt att svara på innan jag har börjat. Men jag hoppas att jag ska kunna använda all erfarenhet jag har samlat på mig genom åren på nya sätt.

Vad tar du med dig från ditt förra jobb?
– Dels tar jag med mig en gedigen kunskap om mediebranschen efter nästan 25 år som journalist på olika positioner. Sedan är jag säker på att jag kommer att få nytta av alla år som programledare, kommentator och tv-reporter, erfarenheten av att snabbt sätta mig in i komplicerade ämnen och berätta dem på ett sätt som både berör och blir begripligt. Och till sist tar jag förstås med mig min vana att tänka som en grävande journalist. Jag var lite orolig över att jag skulle sakna den grävande journalistiken, men hittills har jag slagits av hur stora likheterna med krishantering faktiskt är. Den största skillnaden är nog att en framgångsrik krisstrategi inte märks utåt.

Vad får du för lön?
– Att lönerna generellt sett ligger högre för rådgivare än för journalister är ju ingen hemlighet, men den exakta överenskommelsen med min arbetsgivare håller jag nog för mig själv.